Tips om je take off te verbeteren – Surftips podcast

Dit voorjaar nemen Pepijn Tigges (topsurfer) en Jurjen van den Broek (van Boardshortz.nl) een podcast serie op. Het idee is geboren n.a.v. de Facebook Groep van Pepijn: Surftips, voor surfers door surfers. Het doel is om iedereen die daar oren naar heeft, tips en inzichten te geven om beter te leren surfen.

Klik hier om naar de eerste aflevering te gaan van de podcast

Elk surfer start zijn golf met een take-off en, zoals ze wel eens zeggen, een goed begin is het halve werk. Een goeie take-off is de belangrijke start voor een goeie bottom turn welke weer snelheid genereert voor die lipper, cutback, roundhouse, air of andere trick die je in gedachte hebt om te doen. De take-off lijkt een best ‘straight-forward’ ding om te doen maar is, naar mijn mening, een onderschat gedeelte van je surfen. Als (beginnende) surfer kan je altijd je take-off verbeteren om ervoor te zorgen dat je een snellere en betere start van je golf hebt.

Vanaf de take-off wordt de surftips podcast steeds interessanter en diepgaander met onderwerpen zoals de bottom turn (!!), topturn en verschillende tricks. Heb je de afgelopen aflevering al geluisterd of begin je nu pas? Het betekent alles voor ons als je laat weten hoe je de podcast vind en een review achterlaat op Apple podcasts/Spotify/Soundcloud of waar je het ook luistert.

 

 

Wil je liever de surftips over de take off lezen? Klik hier.