Dit voorjaar nemen Pepijn Tigges (topsurfer) en Jurjen van den Broek (van Boardshortz.nl) een podcast serie op. Het idee is geboren n.a.v. de Facebookgroep van Pepijn: Surftips, voor surfers door surfers. Het doel is om iedereen die daar oren naar heeft, tips en inzichten te geven om beter te leren surfen.

Klik hier om naar de eerste aflevering te gaan van de podcast

Heel veel beginnende surfers hebben moeite met het inpeddelen van een golf en het uitpeddelen voorbij de branding. Als je naar ervaren surfers kijkt lijkt dit allemaal zo vanzelfsprekend en makkelijk dat je hier eigenlijk niet over nadenkt maar schijn bedriegt. Peddelen is een ontzettend belangrijk gedeelte van je surfen, het is het begin van je golf en een goed begin is het halve werk.

“De mensen die het snelste leren surfen in mijn surflessen zijn diegene die op wedstrijdzwemmen zitten. Die hebben al de kracht en uithoudingsvermogen voor het peddelen.”

Wat gaan we bespreken in deze derde surftips podcast:

Wil je de vierde aflevering niet missen over golfkeuze?

Volg de kanalen op youtube/soundcloud en klik op het belletje naast de subscribe/volg button zodat je een melding krijgt wanneer de volgende podcast online komt.

 

SOUNDCLOUD:

YOUTUBE:

https://youtu.be/BIJXiwRkG6Q

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *