Gevorderde tips over golfkeuze om betere golven te pakken – Surftips podcast

Dit voorjaar nemen Pepijn Tigges (topsurfer) en Jurjen van den Broek (van Boardshortz.nl) een podcast serie op. Het idee is geboren n.a.v. de Facebook Groep van Pepijn: Surftips, voor surfers door surfers. Het doel is om iedereen die daar oren naar heeft, tips en inzichten te geven om beter te leren surfen.

Klik hier om naar de eerste aflevering te gaan van de podcast

Eén van de moeilijkste onderwerpen in mijn surflessen is ‘golfkeuze’. Ik vind het ontzettend moeilijk om uit te leggen wat een goeie golf is maar ik kan wel tips geven om ervoor te zorgen dat je altijd op de goeie plek ligt zodat goeie golven jou richting op komen. Kortgezegd is positionering het belangrijkste onderdeel bij golfkeuze. Elke golf is anders en breekt ook op een andere plek maar je kan door goed te kijken een duidelijk beeld krijgen van waar de goeie golven gaan breken.

Een goeie golfkeuze zorgt voor veel meer plezier en een snellere leercurve omdat je vaker je tricks kan oefenen dan wanneer je een slechte golf zou pakken.

Wil je de vijfde aflevering niet missen over de take off?

Volg de onderstaande kanalen op youtube/soundcloud en klik op het belletje naast de subscribe/volg button zodat je een melding krijgt wanneer de volgende podcast online komt.

SOUNDCLOUD:

YOUTUBE:

 

Wil je liever de surftips podcast over golfkeuze lezen ipv luisteren? Klik hier.